• *Title:
  • *Style:
  • *Request Type:
  • *Projected Order Volume:
  • *Projected Order Time:
  • *Valid to: Long-term effective
  • Payment Methods:
  • *Contact:
  • Company Name:
  • Note:
  • Also send it to my mailbox:
HomePage > News > Superimpose creates an interactive CO2 Pavilion in Beijing Design Week 2018
Superimpose creates an interactive CO2 Pavilion in Beijing Design Week 2018
Source:     2018-10-08 16:26

Situated in a car park in the west of the city, Superimpose partnered with creative studio Shardisland to create the C02 pavilion and draw attention to air pollution in the city.

 

CO2 Pavilion by Superimpose for Beijing Design Week 2018

 

"Through a system of non-toxic theatrical steam machines, the CO2 Pavilion stands as playful reminder of the impact of uncontrolled consumption," explained the studio.


The temporary white-screened pavilion acts as a canvas for visual art and light projections, which incorporate the shadows and movements of visitors.

 

Visitors pass through an outer screen and are immediately faced by a second wall. This arrangement mimics the entrance of a hutong courtyard, where the street-facing wall shields a second interior wall. This transitional space is lit up at night, with the visitors moving within creating an interactive art work.


"The user is no longer in the city and not quite inside yet," said Superimpose.

 

"It gives you time to adjust before entering the inner courtyard, and then you reach a calm and peaceful space. Even though it's just in a car park, it's a special kind of space."


The pavilion is built around a tree, also typical of traditional Chinese architecture where the courtyard tree was used as connection to the natural world and a reminder of passing time as it changed through the seasons. It has no ceiling and is open to the sky.

 

 

By re-interpreting the courtyard shape, Superimpose are aiming to create a gathering space in a the modern urbanised setting.


"The CO2 Pavilion is trying to restore the missing sense of gathering and togetherness rooted in the traditional Chinese 'siheyuan' way of living," said Superimpose.

 

During the 10-day-long festival a series of talks and workshops were hosted in the pavilion, as well as a series of digital art projections that are paired with live music performances on the guzheng – a Chinese harp – and the piano.


The CO2 Pavilion was situated in the Chaoyang District of the city throughout Beijing Design Week 2018, which took place across multiple locations in the city from 24 September to 5 October.

 

Earlier this year Superimpose turned a Chinese revolutionary factory into exhibition centre in Changzhi, while in 2017 it made a ring-shaped pavilion in Hangzhou to teach city dwellers about farming.

 

Source from dezeen.com

 

Customer ServiceWork Day 9:00-18:00 021-33392538
SubscribeDiscover the latest trends of furniture industry

Jiagle.com Websites

Sitemap | Terms of Service | Privacy Policy Copyright 2019 Jiagle.com All Rights Reserved. 上海博华国际展览有限公司 版权所有 沪ICP备05034851号-77 沪公网安备 31010402000467号